Een salonmanager heeft 2 dingen nodig: kennis van management en vaktechnische vaardigheden. Daarom leer je een beleidsplan opstellen en medewerkers motiveren. Arboregels en -wetten op het gebied van kwaliteit en veiligheid zijn ook onderwerpen die je tegenkomt tijdens je lessen. Dit zijn vooral theorielessen, maar ook in de praktijk ga je flink aan de slag. Je leert specialistische haarbehandelingen uitvoeren en je vakmanschap op een creatieve manier inzetten.
Naast de beroepsgerichte vakken en standaardvakken als Nederlands en rekenen kies je zelf ook vakken uit; keuzedelen. Deze sluiten aan bij je opleiding, of je kiest vakken in een heel andere richting die jou interesseert.
BBL betekent opleiding in de BeroepsBegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Werk je bij een bedrijf die nog geen erkenning heeft voor deze opleiding dan is deze erkenning aan te vragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Masterclass
Speciaal voor de zeer gemotiveerde student die op zoek is naar meer uitdaging en verdieping is er de masterclass. Gaan jouw interesses verder dan kam en schaar en ben je bereid om extra tijd te investeren?
Iets voor jou? Dan schrijf je aan het eind van het 2e leerjaar een motivatiebrief. Een jury beoordeelt deze en beslist of je in leerjaar 3 mag deelnemen aan de masterclass.
De masterclass bestaat uit:
Ben jij op 1 augustus 18 jaar of ouder,
voor het schooljaar 2023-2024 betaal je:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €750,00 voor lesmateriaal, boeken en kleding. Exclusief mogelijke aanschaf laptop.
Diploma Salonmanager Heer