Waarom Dutch Cuisine?
In onze regio Limburg is een groot aantal fantastische streekproducten beschikbaar. Limburgse groenten, fruit, stroop, kaas, bier, vis en vlees kun je tot de mooiste streekgerechten verwerken. We maken jou bewust van de herkomst van het product: wat is ermee gebeurd, hoe ga je het bereiden, welke combinaties kun je toepassen. Ook gaan we aan de slag met speciale bereidingstechnieken en specifieke vaardigheden die je als kok van de toekomst nodig hebt in het bedrijfsleven.
We vinden dat je alle producten goed moet herkennen en bewerken op basis van warenkennis, menuleer en keukentheorie. Alleen dan kunnen gerechten goed worden bereid. Ook het omgaan met verspilling, kostprijsberekeningen en inslag zijn in deze tijd van groot economisch belang.
In de keuken leer jij de leiding te nemen. Je kunt dus goed met mensen omgaan. Werken onder grote tijdsdruk is ook een onderdeel van je opleiding. Je volgt vakken als bedrijfseconomie keukenmanagement en leidinggeven. Daarnaast krijg je ook les in rekenen, Nederlands en Engels.
Diploma Zelfstandig Werkend Kok, mbo niveau 3
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2023-2024:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer € 600,00 per leerjaarjaar. Exclusief aanschaf laptop.
Diploma Gespecialiseerd Kok