Tijdens deze opleiding tot beveiliger ben je in dienst bij een beveiligingsbedrijf waarbij je de praktijk volgt. Bij het Gilde Instituut voor Veiligheid wordt jij ondersteund bij het theoretische gedeelte van de opleiding. Je leert surveilleren, rapporteren en preventief toezicht houden. Als beveiliger krijg je te maken met veel regels en wetten. Hier besteden we volop aandacht aan. Daarnaast leer je levensreddend handelen, brandpreventie en -bestrijding. Ook krijg je lessen in zelfverdediging en weerbaarheid. Na een selectieperiode word je gestationeerd op een of verschillende locaties in Limburg. Tijdens je stage krijg je opdrachten en doelen die je uitwerkt op locatie.
Naast de beroepsgerichte vakken en standaardvakken als Nederlands en rekenen kies je zelf ook vakken uit; keuzedelen. Deze sluiten aan bij je opleiding, of je kiest vakken in een heel andere richting die jou interesseert.
BBL betekent opleiding in de BeroepsBegeleidende Leerweg. Je werkt dan vier dagen bij een erkend leerbedrijf en gaat één dag per week naar school. Werk je bij een bedrijf die nog geen erkenning heeft voor deze opleiding dan is deze erkenning aan te vragen bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Je dient 18 jaar of ouder te zijn en in het bezit van een rijbewijs.
Voorafgaand aan de opleiding krijg je een intakegesprek. Als je nog geen werk hebt kunnen we je gegevens als je dat wilt in sommige gevallen doorgeven aan een van onze partners. Daar kun je dan solliciteren.
Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder. Dan betaal je voor het schooljaar 2023-2024:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Extra kosten
Ongeveer €300,00 voor boeken en licenties.
Diploma Beveiliger (niveau 2)