Werken met mensen leer je niet uit boeken. Daarom is de opleiding Begeleider Maatschappelijke Zorg een combinatie van theorie en praktijk. Naast de algemene vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan en burgerschap krijg je beroepsspecifieke theorie over bijvoorbeeld de anatomie van het menselijk lichaam, verschillende ziektebeelden, beperkingen en aandoeningen of methodieken om de eigen regie te vergroten.
Je leert ook een bijdrage te leveren aan het opstellen en bijstellen van een zorgplan, het ondersteunen en begeleiden van een groep cliënten bij activiteiten of het ondersteunen van een cliënt op weg naar zelfstandigheid.
Naast dit vakkenpakket zijn keuzedelen een verplicht onderdeel binnen een MBO-opleiding. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.
BBL-opleiding betekent een opleiding volgens de Beroeps Begeleidende Leerweg. De opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Naast je baan volg je wekelijks lessen op de locatie van Gilde Opleidingen. Een baan bij een erkend leerbedrijf is een must. Heeft jouw bedrijf nog geen erkenning? Deze erkenning kan aangevraagd worden bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Ben jij op 1 augustus 18 jaar of ouder,
voor het schooljaar 2023-2024 betaal je:
Cursusgeld BBL
Dit bedrag wordt jaarlijks door de rijksoverheid vastgesteld.
Kosten leermiddelen
Exclusief keuzedelen ongeveer €245,00 per schooljaar (totale kosten gedeeld door aantal leerjaren). En exclusief mogelijke aanschaf laptop.
Diploma Begeleider Maatschappelijke Zorg